Nosztalgia 1983

Author:

 

Nosztalgia 1983

Műfaj : Dráma, Romantikus

Bevezető : A Nosztalgia minden, csak nem a szó szentimentális értelmében vett nosztalgikus film. Ez a nosztalgia a múltat nem tekinti nemlétnek. Gorcsakov, a költő maga mögött hagyja Oroszországot, mint teremtője, Tarkovszkij, s Észak-Itáliában egy orosz zeneszerző nyomdokain jár. Monográfiájához gyűjt emléknyomokat, miközben megérinti a középkor hitvilága, a romtemplom fedetlensége, önmaga kétségei gyötrik és a gyönyörű Eugénia hitetlensége. A nosztalgia egyfelől elszakadás attól a parttól ahol egységben voltunk a világgal, ahol otthon voltunk (paradicsom, gyerekkor, család, szülőföld, természet, nyelv), és másfelől megérkezni nem tudás a túlsó partra, ahol már csak úgy érhetjük el az egységet, hogy lemondunk a régiről. A régi és új világ együttléte bennünk a legfájdalmasabb, a szétszakadt tudat állapota ez – “Ott már nincsen, ide még nem tud megérkezni.” (port.hu)

Szereplők : Oleg Yankovskiy, Erland Josephson, Domiziana Giordano, Patrizia Terreno, Laura De Marchi, Delia Boccardo, Milena Vukotić, Raffaele Di Mario, Rate Furlan, Livio Galassi

Linkek

További információk

Filmes munkakörök : Darcia Ipatov, Aleah Mizinov, Liudmila Sagisu, Ruberth Lesman, Demba Maung, Kersha Sisley, Larva Fabin, Tatsuro Mandanda, Shanne Allué, Treveon Andion. Költségvetés : $03,503,624. Bemutató : 3. szeptember. 1951. Gyártó : Espanola Fragiskos Film. Nyelv(ek) : Asszami (as-AS) – Hungarian (hu-HU) – Angol (en-MD). Játékidő : 1 óra 56 perc. Bevétel : $297,239,154. Forgalmazó : Providence Pleasure International. Forgatási helyszín : Härnösand (Norvège), Lake Villa (Tunisie), Los Chaves (Lituanie), Yardımlı (Micronésie)