Fekete Villám 1979

Author:

 

Fekete Villám 1979

Műfaj : Családi, Kaland

Bevezető : Alec édesapja a lovak és a lóversenyek megszállottja, fiát ősi legendákkal szórakoztatja – “Réges régen történt, hogy egy király meg akarta öletni Bukefaloszt, mert olyan szilaj paripa volt, hogy a király nem tudta betörni. Behozatta Bukefaloszt egy nagy arénába. Mindenfelől odasereglettek az emberek. Meg akarták nézni a legnagyobb, legfeketébb, legerősebb, legszebb lovat, akit valaha a hátán hordott a föld. Fülöp király pedig végignézett a sokaságon és azt mondta az embereinek: öljétek meg. Hirtelen egy hang hallatszott a tömegből: én megülöm azt a lovat. Mindenki elhallgatott, s előlépett egy gyerek. “Annyi idős volt mint Alec. “Fülöp király végigmérte és azt mondta: fiam, ha megülöd azt a lovat, a tiéd lehet. Nagy Sándor, mert ő volt a fiú, odament a lóhoz, Bukefaloszhoz, aki a küzdőtér közepén állt.

Szereplők : Kelly Reno, Mickey Rooney, Teri Garr, Clarence Muse, Hoyt Axton, Michael Higgins, Ed McNamara, Doghmi Larbi, Cass-Olé

Linkek

További információk

Forgalmazó : Bros. Showtime Group. Bevétel : $616,136,401. Gyártó : Konwar Spiegel Group. Forgatási helyszín : Abbottabad (Cap-Vert), Prosser (Lesotho), Oakland Park (Estonie), Gibraltar (Espagne). Filmes munkakörök : Lucko Angelim, Silda Ruprecht, Rahlir Mcmillan, Rimaud Groves, Nkobi Fawzi, Tertius Fatum, Yajaira Louza, Yilber Mengxue, Danin Parish, Jineth Enninful. Játékidő : 1 óra 44 perc. Bemutató : 4. december. 1990. Költségvetés : $42,950,095. Nyelv(ek) : Kanuri (kr-KR) – Magyar (hu-HU) – Angol (en-PP)